Apartment building in Nea Smyrni

This apartment building occupies a corner site and has been designed so as to allow the apartments to connect equally to the two streets as well as to the back garden. The staircase has been placed on the side so as to allow on the ground floor a visual connection with the garden on the backyard. This corner arrangement allows the staircase to be clearly defined from the street, demarcated by a vertical zone of u-glass, a departure from the ill-lit circulation cores of conventional apartment buildings. The apartment building in Nea Smirni comprises of three typical apartments, a double height ground floor studio, as well as a three storied top apartment. This last apartment, defined by a series of horizontal blinds, has a pool adjacent to the master bedroom as well as a balcony that overlooks the double height living areas. The last floor with the pool and master bedroom frames an impressive view of the Acropolis.

  • Status Completed
  • Year 2002 - 2007
  • Location Nea Smyrni, Attica
  • Photos

    Erieta Attali

  • Credits Contractor:
    Vangelis Michail

Πολυκατοικία στη Νέα Σμύρνη

Η γωνιακή αυτή πολυκατοικία σχεδιάστηκε ώστε να επιτρέπει τη μέγιστη δυνατή διαμπερότητα στα οροφοδιαμερίσματα της. Το κλιμακοστάσιο της τοποθετήθηκε στη μια άκρη του οικοπέδου, ένα στοιχείο που θέλαμε να είναι ευρύχωρο και φωτεινό σε αντίθεση με τα σκοτεινά κλιμακοστάσια άλλων πολυκατοικιών. Ο κατακόρυφος αυτός πυρήνας κίνησης διαφοροποιείται και στην όψη με τη χρήση u-glass. Η πολυκατοικία αποτελείται από τρία οροφοδιαμερίσματα, ένα διώροφο ως επί το πλείστον studio με πατάρι και έναν διώροφο χώρο εισόδου με διαμπερότητα στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Πάνω από τα τρία τυπικά διαμερίσματα βρίσκεται ένα τριώροφο διαμέρισμα με πισίνα στην τελευταία του στάθμη απέναντι από το master bedroom και, ενδιάμεσα, πατάρι κοντά στο διώροφο καθιστικό του. Από την τελευταία στάθμη με την πισίνα και το master bedroom καδράρεται η θέα προς την Ακρόπολη.

  • Κατάσταση Ολοκληρωμένο
  • Χρονολογία 2002 - 2007
  • Τοποθεσία Νέα Σμύρνη, Αττική
  • Φωτογραφίες

    Εριέτα Αττάλη

  • Συντελεστές έργου Κατασκευή :
    Βαγγέλης Μιχαήλ