Apartment in P. Faliro

Α decisive element in this apartment renovation was the choice of the owners for a range of light wood and white tones. A large part of the existing demarcating walls will be removed to form a single living space with the bedrooms on the perimeter of the apartment. By having the interior cleared in this way, the apartment’s facade towards the road is diagonally visible from the entrance, one side from which one has a view of the sea. Of the three columns that are distinguished after this opening up of the space, one is incorporated into a wooden island for the kitchen and another, slightly protruding on the wall of the living room, is hidden behind the elongated that incorporates the TV set. With sliding glass elements, this shelving system has a rhythm of vertical wooden partitions that feature linear light sources facing the wall. In the kitchen the elongated dining table is combined with the cooktop -a “hybrid” table without cabinets underneath. In the master bath, the alternation of textures around the washbasin creates a “sculptural landscape” that includes a chiseled marble finish: a rich texture that constitutes a bold departure from the predominant flatness and shininess of gloss in bath areas.

  • Status Completed
  • Year 2018 - 2019
  • Location Athens
  • Credits Contractor:
    KDI

Διαμέρισμα στο Π. Φάληρο

Καθοριστική στην ανακαίνιση αυτού του διαμερίσματος ήταν η επιλογή των ιδιοκτητών για μια γκάμα ανοιχτών χρωμάτων και ξύλου. Μεγάλο μέρος των ενδιάμεσων τοίχων αφαιρείται ώστε να σχηματιστεί ένας ενιαίος  χώρος διημέρευσης με τα υπνοδωμάτια στην άκρη του διαμερίσματος.  Με αυτήν τη διάνοιξη, είναι από την είσοδο διαγωνίως αντιληπτό το μεγάλο μέτωπο προς τον δρόμο, μια πλευρά από την οποία έχει κανείς θέα της θάλασσας. Από τις τρεις κολώνες που διακρίνονται μετά από τις αποξηλώσεις αυτές, η μία ενσωματώνεται σε μια ξύλινη νησίδα για την κουζίνα και μια άλλη η οποία εξέχει ελαφρά στον τοίχο του καθιστικού κρύβεται πίσω από το επίμηκες έπιπλο που ενσωματώνει την τηλεόραση. Με κινούμενα συρόμενα γυάλινα στοιχεία, το έπιπλο αυτό διαθέτει έναν ρυθμό από κατακόρυφα ξύλινα διαχωριστικά που φωτίζουν προς τα πίσω τον τοίχο. Στην κουζίνα το επίμηκες τραπέζι φαγητού συνδυάζεται με την εστία –ένα «διευρυμένο» τραπέζι χωρίς ντουλάπια από κάτω. Στο λουτρό η εναλλαγή υφών απέναντι από τον νιπτήρα δημιουργεί ένα «ανάγλυφο τοπίο» όπου τα μαρμάρινα τμήματα του αποκτούν άγρια υφή και βάθος, σε μια σκόπιμη απόκλιση από την επίπεδη στιλπνότητα άλλων λουτρών ή τα διακοσμητικά σχέδια σε πλακάκια.

  • Κατάσταση Ολοκληρωμένο
  • Χρονολογία 2018 - 2019
  • Τοποθεσία Αθήνα
  • Συντελεστές έργου Κατασκευή :
    KDI