Apartment renovation, Athens

The challenge here was to implement the logic of the loft to renovate an apartment of the 50s. This was interpreted not only as the dismantling of the intermediate walls and the creation of a single area for ​​living, dining and cooking. It also meant questioning the privacy of the bedroom which would most of the time remain visible, placed in the zone of the living areas, a front zone behind the facade. All ancillary uses -the baths and the dressing room- are recessed to a second zone, around the entrance of the apartment and towards the backyard. In the bedroom the wardrobe is treated as an island that separates from the bath. It corresponds to the basin which appears as a marble island in the bath and the open central kitchen counter. In the apartment space flows, with the insertion of individual solid islands.

 

  • Status Final design
  • Year 2016 - 2017
  • Location Athens

Ανακαίνιση διαμερίσματος, Αθήνα

Ζητούμενο ήταν η εφαρμογή της λογικής του loft στην ανακαίνιση ενός διαμερίσματος της δεκαετίας του ’50. Αυτό δεν σήμαινε για εμάς μόνο την αποξήλωση των ενδιάμεσων τοίχων, τη δημιουργία δηλαδή ενός ενιαίου χώρου καθιστικού, τραπεζαρίας και κουζίνας. Σήμαινε και μια αναθεώρηση της ιδιωτικότητας του υπνοδωματίου το οποίο μπορούσε στην πλειονότητά του χρόνου να είναι ορατό, στην ίδια ζώνη της κάτοψης στην οποία ανήκει και η σαλονοτραπεζαρία. Η κάτοψη λοιπόν της νέας διάταξης διατηρεί σε υποχώρηση -σε μια δεύτερη ζώνη, προς την είσοδο του διαμερίσματος και τον ακάλυπτο- όλες τις βοηθητικές χρήσεις: τα λουτρά και την γκαρνταρόμπα. Στο υπνοδωμάτιο η ντουλάπα αντιμετωπίζεται ως μια νησίδα που χωρίζει από το λουτρό. Αντιστοιχεί στην επίλυση του νιπτήρα ως μια μαρμάρινη νησίδα εντός του λουτρού αλλά και στον ελεύθερο κεντρικό πάγκο της κουζίνας. Ο χώρος του διαμερίσματος ρέει, με την παρεμβολή από επιμέρους νησίδες χρήσης.

 

 

 

  • Κατάσταση Οριστική μελέτη
  • Χρονολογία 2016 - 2017
  • Τοποθεσία Αθήνα