Apartment renovation in Athens

The renovation of this apartment entailed an extensive remodeling of the interior layout: on its first level, we attached a dining room to the former living room, establishing a continuous space with its main orientation towards an impressive view. Underlining the direction of this space, a tripartite wall spans front and back terraces, housing storage space, concealed lighting, a lift mechanism for a flat screen television and a fireplace. On the second floor of the apartment the master bedroom is rotated so as to face the view and acquires extra width by removing the adjacent bath. This bath is relocated to the further end of this floor, establishing visual links to the nearby planted terrace.

  • Status Completed
  • Year 2011 - 2014
  • Location Athens, Attica
  • Photos

    Mariana Bisti

  • Credits Contractor:
    Berios SA

Ανακαίνιση διαμερίσματος στην Αθήνα

Ο εσωτερικός ανασχεδιασμός του διώροφου αυτού διαμερίσματος τροποποιεί την υπάρχουσα διάταξη: στην πρώτη στάθμη η τραπεζαρία έρχεται να αντικαταστήσει την κουζίνα ώστε να ενοποιηθεί με το σαλόνι σε έναν χώρο με κύριο προσανατολισμό μια εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα. Ο ενιαίος αυτός χώρος αποκτά μια «πλάτη» (απέναντι από την κύρια είσοδο του διαμερίσματος) με τρεις οριζόντιες ζώνες όπου βρίσκονται αποθηκευτικοί χώροι, κρυφός φωτισμός, τηλεόραση (με μηχανισμό απόκρυψης) και τζάκι. Η κουζίνα αντίστοιχα καταλαμβάνει τον πρώην χώρο της τραπεζαρίας, αφήνοντας τρεις ελεύθερους περιμετρικά τοίχους και δημιουργώντας ένα «νησί» μεταξύ τους. Στη δεύτερη στάθμη το υπνοδωμάτιο αποκτά πρόσθετο πλάτος καταλαμβάνοντας και τον χώρο του λουτρού το οποίο μετακινείται πιο πίσω, ορίζοντας οπτικές φυγές με τη φύτευση του μπαλκονιού.

  • Κατάσταση Ολοκληρωμένο
  • Χρονολογία 2011 - 2014
  • Τοποθεσία Αθήνα, Αττική
  • Φωτογραφίες

    Μαριάνα Μπίστη

  • Συντελεστές έργου Κατασκευή:
    Berios SA