Entry lounge to a hotel in Santorini

Our project is the renovation of the reception area of ​a hotel, in Oia, Santorini.

The design process starts by framing the Caldera view, while treating the interior with gentle and subtle interventions that intend to highlight the bright colors of the view and bring the sun and the light into the space.

A palette of off-white and pastel shades is selected, consisting of different textures and materials. The rich fabrics coexist with Dionysus marbles, while handmade alabaster and bronze lamps, are placed in front of Italian Carrara marbles.

Color enters the space from the sky and the sea, through a large and clear opening located at the facade.

  • Status Completed
  • Year 2020 - 2020
  • Location Santorini
  • Collaborators Chaido Kaproulia
  • Photos

    Morten Benestad

Ανακαίνιση της εισόδου ξενοδοχείου στην Οία

Η ανακαίνιση αυτή αφορά τον κοινόχρηστο χώρο της υποδοχής του ξενοδοχείου στην Οία της Σαντορίνης.

Ο σχεδιασμός εκκινεί από το καδράρισμα της θέας της Καλντέρας, αντιμετωπίζοντας τον εσωτερικό χώρο με ήπιες και απαλές παρεμβάσεις που πρόθεση έχουν  να αναδείξουν τα έντονα χρώματα της θέας και να φέρουν τον ήλιο και το άπλετο φως, μέσα στο χώρο.

Επιλέγεται μία παλέτα υπόλευκων και απαλών αποχρώσεων, αποτελούμενη από διαφορετικές υφές και υλικά. Τα πλούσια υφάσματα συνομιλούν με το μάρμαρο Διονύσου, ενώ τα χειροποίητα φωτιστικά από αλάβαστρο και μπρούτζο τοποθετούνται μπροστά από ιταλικά μάρμαρα Carrara.

Το στοιχείο του χρώματος δίνεται από τον ουρανό και τη θάλασσα, που εισχωρούν στο κτίριο μέσα από ένα μεγάλο και καθαρό άνοιγμα στην όψη.

  • Κατάσταση Ολοκληρωμένο
  • Χρονολογία 2020 - 2020
  • Τοποθεσία Σαντορίνη
  • Συνεργάτες Χάιδω Καπρούλια
  • Φωτογραφίες

    Morten Benestad