Hotel renovation in Santorini

This project, a renovation of a hotel left in its concrete framework, is on the road connecting Oia and Fira, a journey with beautiful rocks of warm earthy tones. We created an almost natural landscape of buildings, like huge rocks that have rolled over from the street. The facades of these volumes are finished with warm brown colors. As one approaches the reception, he is passing next to a retaining wall and the planted roofs of the common areas. For the open areas around the rooms we propose a “carpet” quality by using various textures of pebble finishes and strips of plantation: this east facing side of Santorini is characterized by stepped plantations with a nice variety of textures and colors. The stone facades of some of the rooms continue this dialogue of the hotel with Santorini’s landscape. In their interior the color palette relates to the island and its traditional architecture: the beige tones of aspa and pumice, the wooden doors of the old tomato factories, the curved geometries of the cave like traditional interiors.

  • Status Final design
  • Year 2014 - 2017
  • Location Santorini, Cyclades

Ανακαίνιση ξενοδοχείου στην Σαντορίνη

Πρόκειται για την ανακαίνιση ενός ξενοδοχείου που έμεινε στα μπετά στον δρόμο που συνδέει τα Φηρά με την Οία, μια διαδρομή που ξεδιπλώνεται δίπλα σε μια πλούσια γεωλογική τομή με καφέ, μπεζ και μαύρες τονικότητες. Δημιουργήσαμε ένα σχεδόν φυσικό τοπίο από κτίρια, σαν μεγάλους βράχους που έχουν κατρακυλήσει από τη μεριά του δρόμου. Οι προσόψεις αυτών των κτιρίων προς την πισίνα –τα «ακρωτήρια»- διαφοροποιούνται από το σύνολο με ζεστά γήινα χρώματα. Για τους ανοιχτούς χώρους του ξενοδοχείου προτείνουμε τη λογική του «χαλιού» που υλοποιείται με διαφορετικές υφές από βότσαλα και ζώνες φύτευσης μιας και η ανατολική αυτή πλευρά της Σαντορίνης χαρακτηρίζεται από τις φυτεμένες πεζούλες της. Οι πέτρινες προσόψεις ορισμένων από τις διαδοχικές σειρές δωματίων συνεχίζουν τον διάλογο με το τοπίο του νησιού. Στα εσωτερικά των δωματίων η χρωματική παλέτα σχετίζεται με τα χρώματα και τις υφές από το νησί: το μπεζ της άσπας, οι ξύλινες βιομηχανικές πόρτες από τα εργοστάσια ντομάτας, οι καμπύλες των υπόσκαφων χώρων.

  • Κατάσταση Οριστική μελέτη
  • Χρονολογία 2014 - 2017
  • Τοποθεσία Σαντορίνη, Κυκλάδες