Yes Santorini Resort and Spa

This new resort results from the renovation of existing facilities and from the design of new buildings. The new reception building acquires a polygonal geometry with three sculptural skylights –its dark tones and references to rock formations respond to the local topography of the island. The spa is a long introverted building with a linear courtyard and curvilinear outlines. One may enter this courtyard from its narrow end, at the shallow extension of a linear pool. This pool is a secondary water feature, two meters lower than the more extensive main pool of the resort, one overlooked by the outdoor bar. The landscaping around the bungalows under renovation becomes a series of curvilinear dark walls that acquire pergolas -perforated patterns mark both horizontal and vertical surfaces.

  • Status Final design
  • Year 2009 - 2021
  • Location Santorini, Cyclades
  • Collaborators Divercity architects
  • Landscape Designer Doxiadis+
  • Credits Contractor:
    Avax

Intercontinental Santorini Resort and Spa

Το νέο αυτό resort αποτελείται εν μέρει από την ανακαίνιση υπαρχόντων μονάδων και εν μέρει από τον σχεδιασμό νέων κτιρίων. Η reception αποτελεί ένα νέο κτίριο πολυγωνικής γεωμετρίας με τρεις φεγγίτες στο εσωτερικό του –η σκούρα τονικότητα της και η διαμόρφωση της που προσομοιάζει βράχο, διατηρούν αναφορές στην ιδιαίτερη βραχώδη τοπογραφία του νησιού. Το νέο spa αποτελεί ένα εσωστρεφές κτίριο που απλώνει με ήπιες καμπύλες τις δύο του πτέρυγες γύρω από μια γραμμική αυλή στην οποία εισέρχεται κανείς και από τη ρηχή έκβαση μιας πισίνας. Τη γραμμική αυτή πισίνα έρχεται να συμπληρώσει δύο μέτρα πιο ψηλά μια δεύτερη, μεγαλύτερη πισίνα στο άκρο της οποίας τοποθετείται το υπαίθριο μπαρ. Η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου στα υφιστάμενα bungalows του resort γίνεται με καμπύλους τοίχους σε συνέχεια με τη χάραξη του spa και των γειτονικών πισινών –τα διάτρητα μοτίβα των τοίχων συνεχίζονται όταν αυτοί επεκτείνονται σε οριζόντιες επιφάνειες σκίασης.

  • Κατάσταση Οριστική μελέτη
  • Χρονολογία 2009 - 2021
  • Τοποθεσία Σαντορίνη, Κυκλάδες
  • Συνεργάτες Αρχιτεκτονικό γραφείο Divercity
  • Landscape Designer Doxiadis+
  • Συντελεστές έργου Κατασκευή:
    Αβαξ