Yes Santorini Bungalows

In the renovation of Santorini Image bungalows within the new Yes resort of the island, the room outlines were given. What we wanted to impart is a summer feeling: what you experience as you slowly descend down to Vlychada beach -the soft shades of beige volcanic ash on your right and left, along with the blue of the sea at the horizon, the final destination. How one transports blue from its conventional position -wooden frames- so as to occupy areas of the interior, whether these are walls or colored vertical zones for the wardrobes. Instead of the internal partitioning walls that the baths would otherwise entail, we chose woven filters. New terrazzo floors retain the references to the earthy Santorini palette (without using the predominant cement floors) and thin metal sections create a fabric low band on the walls -a soft base that absorbs inner sounds, seeking an alternative luxury of sensations, that of silence.

  • Status Detailed Construction Drawings
  • Year 2016 - 2021
  • Location Santorini
  • Collaborators Divercity architects
  • Landscape Designer Doxiadis+
  • Credits Contractor :
    Avax

Αυτόνομα δωμάτια για το Intercontinental

Στην ανακαίνιση των bungalows του Santorini Image –τμήματος του μελλοντικού Yes resort στο νησί- τα περιγράμματα των δωματίων ήσαν δεσμευτικά. Εκείνο που θέλαμε να προσδώσουμε είναι μια καλοκαιρινή αίσθηση: τα όσα βλέπεις καθώς οδηγάς προς τη παραλία της Βλυχάδας -τις απαλές αποχρώσεις της μπεζ άσπας δεξιά και αριστερά μαζί με το μπλε της θάλασσας στο βάθος, στον τελικό προορισμό. Πώς δηλαδή το μπλε θα μετακομίσει από τη γνώριμη θέση του, τα ξύλινα κουφώματα και θα καταλάβει περιοχές του εσωτερικού, είτε αυτές είναι τοίχοι είτε κατακόρυφες ζώνες στις ντουλάπες. Αντί για την εσωτερική διαμερισμάτωση που τα λουτρά θα επέφεραν, επιλέξαμε πλεκτά φίλτρα από ιμάντες. Νέα μωσαϊκά δάπεδα διατηρούν τις αναφορές στη γήινη παλέτα (χωρίς να επιστρατεύουν την τσιμεντοκονία) και λεπτές μεταλλικές διατομές δημιουργούν μια υφασμάτινη χαμηλή ζώνη στους τοίχους –μια μαλακή βάση που απορροφητικά εσωτερικούς ήχους, επιδιώκοντας μια πολυτέλεια αισθήσεων, εκείνη της ησυχίας.

  • Κατάσταση Μελέτη Εφαρμογής
  • Χρονολογία 2016 - 2021
  • Τοποθεσία Σαντορίνη
  • Συνεργάτες Αρχιτεκτονικό γραφείο Divercity
  • Landscape Designer Doxiadis+
  • Συντελεστές έργου Κατασκευή:
    Αβαξ