Renovation of a residence, Athens

One of the first priorities in this renovation was the rearrangement of interior spaces so as to obtain a more functional plan. Our proposal places the dining room and the kitchen across the pool and in between creates a large semi covered space that becomes the new hub of outdoor life for the family. This pergola extended to the west, forms the new living room of the house, what constitutes the additional area in relation to the previous footprint. The above mentioned rearrangements offer privacy to those descending and exiting from the first floor. The main bedroom on the first floor is also renovated so as to orient the bed area towards the north west views.

  • Status Completed
  • Year 2016 - 2018
  • Location Athens
  • Photos

    Mariana Bisti

  • Credits Contractor:
    KDI

Ανακαίνιση κατοικίας στην Αθήνα

Βασικό ζητούμενο στη συγκεκριμένη ανακαίνιση ήταν η αναδιάταξη χώρων που θα επέτρεπε μια λειτουργικότερη επίλυση της κάτοψης. Η νέα επίλυση συγκεντρώνει όλους τους χώρους τραπεζαρίας και κουζίνας απέναντι από την πισίνα και δημιουργεί ένα μεγάλο χώρο πέργκολας όπου συγκεντρώνεται η υπαίθρια ζωή της κατοικίας. Το στέγαστρο αυτό σχηματίζει και την επέκταση της κατοικίας (σε σχέση με το υπάρχον της περίγραμμα) ώστε να διαμορφωθεί ένας νέος χώρος καθιστικού. Οι παραπάνω ομαδοποιήσεις λειτουργιών στις νέες τους θέσεις διασφαλίζουν την ιδιωτικότητα της εσωτερικής κίνησης μεταξύ των ορόφων. Το κυρίως υπνοδωμάτιο στον πρώτο όροφο με μια εσωτερική νέα διαρρύθμιση ανοίγεται προς τη νοτιοδυτική γωνία.

  • Κατάσταση Ολοκληρωμένο
  • Χρονολογία 2016 - 2018
  • Τοποθεσία Αθήνα
  • Φωτογραφίες

    Μαριάνα Μπίστη

  • Συντελεστές έργου Κατασκευή:
    KDI