Residence in Athens

This house has been articulated as a stacking of its three floors –its ground floor expands lengthwise in the plot and flanks a linear pool: the dining room on its one side and the living room on its other retain an immediate, unburdened contact with water. On the same floor the privacy from incoming guests is secured by a long wall that demarcates the entry path and protects visually both the living room and its terrace on its other side. This terrace cantilevers towards the street side, above the garage ramp. On the ground floor the dining, living and kitchen areas retain an open arrangement while a staircase of very dark tones becomes a circulation core in stark contrast with the whitish tones predominant in the interior.

  • Status Completed
  • Year 2007 - 2012
  • Location Athens, Attica
  • Credits Contractor:
    Berios SA

Κατοικία στην Αθήνα

Η τριώροφη αυτή κατοικία έχει επιλέξει μια περίοπτη κατακόρυφη διάταξη από τρεις όγκους με μικρές οριζόντιες μεταθέσεις μεταξύ τους. Από αυτούς τους όγκους ο πρώτος, το ισόγειο, εκτείνεται κατά μήκος του οικοπέδου αποτελώντας στο μεγαλύτερο μήκος του την πλευρά μιας γραμμικής πισίνας. Σε αυτήν τη στάθμη η κατοικία αυτή διασφαλίζει την ιδιωτικότητα των πελατών από τους εισερχόμενους καλεσμένους με έναν τοίχο που εκτείνεται αριστερά και χωρίζει την πορεία εισόδου από τον χώρο καθιστικού και την υπαίθρια επιμήκη αυλή που βρίσκονται στην άλλη, προστατευμένη του πλευρά. Η αυλή αυτή προεκτείνεται ως πρόβολος προς την πρασιά. Στο ισόγειο οι χώροι διημέρευσης διατάσσονται σε μια ελεύθερη διάταξη έχοντας στο πλευρό τους το κλιμακοστάσιο το οποίο όντας σκούρο αποτελεί μια έντονη αντίθεση με το υπόλοιπο λευκό εσωτερικό. Τοπικά το κλιμακοστάσιο αυτό διαθέτει επιφάνειες από τζάμι.

  • Κατάσταση Ολοκληρωμένο
  • Χρονολογία 2007 - 2012
  • Τοποθεσία Αθήνα, Αττική
  • Συντελεστές έργου Κατασκευή:
    Berios SA