Residence in Halkida

The immediate proximity of this residence with the sea has resulted in a transparent, open façade treatment. Occupying a corner site, the project required designing its corner with a continuity between sea façade and side elevation while at the same time blocking side views towards the neighboring houses. The second floor recedes further back into the site so as to maximize the terraced area towards the view. The planted backyard at the interior corner of the inclined site becomes a more contemplative focus area for the bedrooms. This interior garden connects to the side street through a covered zone created by the hovering of the second floor above the first.

  • Status Completed
  • Year 2003 - 2007
  • Location Halkida, Evia
  • Photos

    Memos Filippidis, Yiorgos Kordakis

Κατοικία στη Χαλκίδα

Η θέση αυτής της κατοικίας σε άμεση, ανεμπόδιστη σχέση με τη θάλασσα ήταν αφορμή για μια ανοικτή όψη, μια σύνθεση που θα ευνοούσε τη μέγιστη διαμπερότητα προς τη θέα. Το γωνιακό οικόπεδο έθετε το ζήτημα της συνέχειας των δύο εξωτερικών όψεων και την ίδια στιγμή υπήρχε η απαίτηση να είναι περιορισμένες οι οπτικές φυγές προς τα γειτονικά κτίρια. Τα δύο διαμερίσματα του πρώτου και του δεύτερου ορόφου διαφοροποιούνται ογκοπλαστικά ώστε να μεγιστοποιείται ο χώρος του εξώστη προς τη θέα. Η τοποθέτηση του ακαλύπτου στην εσωτερική γωνία του κατωφερικού οικοπέδου εξασφαλίζει διαμπερότητα στα δύο οροφοδιαμερίσματα. Ο ακάλυπτος αυτός συνδέεται με τον κάθετο στη θάλασσα δρόμο μέσω ενός χώρου/περάσματος τον οποίο δεν καταλαμβάνει ο πρώτος όροφος.

  • Κατάσταση Ολοκληρωμένο
  • Χρονολογία 2003 - 2007
  • Τοποθεσία Χαλκίδα, Εύβοια
  • Φωτογραφίες

    Μέμος Φιλιππίδης, Γιώργος Κορδάκης