Residence in Palaio Psychiko

This house was designed to screen out the neighboring buildings on both sides. To enable that a centrally located element becomes the focus of attention: an elevated garden on the first floor becomes the vista upon entry through a double height reception hall. This garden becomes a horizontal landscape reflected on the large mirror of the master bath. A small shift in plan of the first and second floors from the outline of the ground floor is accompanied by a slight chromatic differentiation.

  • Status Completed
  • Year 2006 - 2010
  • Location Palaio Psychiko, Attica
  • Photos

    Erieta Attali

  • Landscape Designer Helli Pangalou

Κατοικία στο Παλαιό Ψυχικό

Η κατοικία αυτή σχεδιάστηκε ώστε να είναι δυνατή η απομόνωση της από τους εκατέρωθεν γείτονες. Κεντρικό της στοιχείο γίνεται μια φυτεμένη αυλή υπερυψωμένη, στον πρώτο όροφο, ορατή κατά την είσοδο μέσω του διώροφου χώρου υποδοχής. Στο ισόγειο βρίσκονται το καθιστικό, η τραπεζαρία και η κουζίνα. Η αυλή αυτή που χωρίζει τους υπερκείμενους ορόφους σε ένα τμήμα διώροφο προς τον δρόμο και ένα μονώροφο προς την πίσω αυλή, γίνεται και το φόντο του master bath, ορατό μέσα από τον μεγάλο καθρέφτη του. Μια μικρή μετάθεση σε κάτοψη του πρώτου και δεύτερου ορόφου σε σχέση με το ορθογώνιο του ισογείου συνοδεύεται από μια μικρή χρωματική διαφοροποίηση τους.

  • Κατάσταση Ολοκληρωμένο
  • Χρονολογία 2006 - 2010
  • Τοποθεσία Παλαιό Ψυχικό, Αττική
  • Φωτογραφίες

    Εριέτα Αττάλη

  • Landscape Designer Έλλη Παγκάλου