Residence in Voula

In this new residence, an oblong site with a downward slope towards the road is divided lengthwise into two strips, emphasizing the oblong form. With this linear distribution of space a clear distinction is made between living and service zones. The entrance forms a transverse element in the narrower of the two zones– a three-storey space where the linear stairs are lit from above and narrow slits between metal louvers offer glimpses towards the swimming pool. Immediately adjacent to this is an open-plan zone with the living-dining and kitchen functions that is open at its ends towards the gardens. Above the dining area, a void mediates between the two children’s rooms on the first floor. The master bedroom is located on the second floor with an extensive terrace that spreads out to the front along its entire width. Its set-back in relation to the children’s room helps to distance it from the street, creating a retreat whose privacy is emphasized by the slender metal louvers rising from the floor below.

  • Status Completed
  • Year 2007 - 2012
  • Location Voula, Attica
  • Credits Contractor:
    George Asimakis

Κατοικία στην Βούλα

Η μεγάλη διάσταση σε ένα στενόμακρο, κατωφερικό προς τον δρόμο οικόπεδο τονίζεται με τον επιμερισμό της νέας κατοικίας κατά πλάτος. Με τον επιμερισμό αυτόν γίνεται μια σαφής διάκριση ανάμεσα στους κύριους και τους βοηθητικούς χώρους διημέρευσης. Η είσοδος διασχίζει κάθετα τη στενότερη από αυτές τις ζώνες: έναν τριώροφο χώρο με γραμμικές σκάλες, φως από ψηλά και φυγές προς την πισίνα ανάμεσα σε κατακόρυφες μεταλλικές περσίδες. Η αμέσως επόμενη ζώνη του ισογείου αποτελεί έναν καθαρό χώρο, διαμπέρη προς την πίσω αυλή. Στη ζώνη αυτή βρίσκονται σε ανοικτή διάταξη το καθιστικό, η τραπεζαρία και η κουζίνα. Πάνω από την τραπεζαρία βρίσκεται ένας διώροφος χώρος που μεσολαβεί ανάμεσα στα δύο παιδικά δωμάτια του πρώτου ορόφου. Στον δεύτερο όροφο βρίσκεται το master bedroom με μια ευρύχωρη αυλή που απλώνεται μπροστά του σε όλο το πλάτος του. Η υποχώρηση του χώρου του master bedroom σε σχέση με την πρόσοψη του παιδικού υπνοδωματίου του πρώτου ορόφου ενισχύει την ιδιωτικότητα του σε σχέση με τον δρόμο, μια ιδιωτικότητα που τονίζεται και από την ύπαρξη διώροφων περσίδων, σε αντιστοιχία με τις διπλανές περσίδες που ορίζουν την πρόσοψη του χώρου εισόδου.

  • Κατάσταση Ολοκληρωμένο
  • Χρονολογία 2007 - 2012
  • Τοποθεσία Βούλα, Αττική
  • Συντελεστές έργου Κατασκευή :
    Γιώργος Ασημάκης