Loading... 0%

Resort in Peloponnese

The design of this resort is anchored on the stream that traverses the 170 acre plot. On its west side luxury villas generate a low density landscape scattering of free standing units. On the east side the hotel includes communal areas of a larger scale: reception, lobbies, conference center, rooms, restaurants, spa and common pools that become a second wet landscape echoing the stream itself. Within this variety of the densities, architecture retains a single organic vocabulary with curvilinear geometries reflected in the design of all of the landscape and the water elements. The facades of these convex and concave buildings often acquire wooden vertical blinds. These blinds beyond their shading function, they refer to the reeds that line the stream. A variety of alternating views between buildings, oblique and curved geometries, make the path with the resort like a promenade in a Mediterranean landscape.

  • Status Ongoing
  • Year 2014 -
  • Location Peloponnese
  • Collaborators Divercity architects

Θέρετρο στην Πελοπόννησο

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του ξενοδοχείου διατηρεί ως κεντρική ιδέα το ρέμα που διανύει το οικόπεδο. Στη δυτική πλευρά πολυτελείς κατοικίες δημιουργούν με τον διασκορπισμό τους μια σειρά από αυτόνομα οικόπεδα αραιής δόμησης. Στην ανατολική πλευρά αναπτύσσεται το ξενοδοχείο του σύνθετου τουριστικού συγκροτήματος συνεπώς χωροθετούνται ανοιχτοί και κλειστοί κοινόχρηστοι χώροι μεγαλύτερης κλίμακας: υποδοχή, συνεδριακό κέντρο, δωμάτια, εστιατόρια, spa και μια εκτενής πισίνα με ποικιλία διαμορφώσεων κατά μήκος της, κατά αναλογία με το γειτονικό ρέμα. Καθώς η πυκνότητα των κτιρίων διαθέτει την εναλλαγή που μόλις αναφέρθηκε, την ίδια στιγμή τα κτίρια διατηρούν μια συνοχή, ένα κοινό αρχιτεκτονικό λεξιλόγιο με αφετηρία μια οργανική σχεδίαση καμπυλών που αντανακλώνται και στον σχεδιασμό όλου του ανοικτού τοπίου, των νερών και των διαμορφώσεων γύρω από τις πισίνες. Οι όψεις αυτών των κυρτών και κοίλων κτιρίων συχνά αποκτούν ελαφρές ξύλινες περσίδες κατακόρυφης διάταξης. Οι περσίδες αυτές, πέρα από τον βιοκλιματικό τους ρόλο, επαναφέρουν την οργανική μεταφορά παραπέμποντας αφαιρετικά στις καλαμιές που ορίζουν το ρέμα. Η περιήγηση ανάμεσα στα κτίρια του ξενοδοχείου με τις εναλλαγές θέασης, τις λοξές διατάξεις και τα καμπύλα περιγράμματα τους, μεταμορφώνεται σε μια διαδρομή με τις ποιότητες μιας φυσικής εξερεύνησης μέσα σε ένα μεσογειακό τοπίο.

  • Κατάσταση Τρέχον
  • Χρονολογία 2014 -
  • Τοποθεσία Πελοπόννησος
  • Συνεργάτες Αρχιτεκτονικό γραφείο Divercity