Loading... 0%

Santorini Grace Hotel

How could one revive vernacular architecture in such an exceptional setting as Imerovigli, with its view of Caldera, opposite the Skaros rock? At Santorini Grace Hotel we have attempted a modern interpretation of vernacular traits: We have refrained from using vaults, the typical roof infinitely replicated in the island, choosing horizontal outlines instead that bend in plan in order to follow the land contours. The restaurant, located at the level of the pool, features an exterior thick wall with concave openings and a black interior of polygonic, rock like geometries. Some of the hotel rooms are built with the region’s dark volcanic rock with enlarged gaps from which rays of light are allowed to pass. All interior furniture is built in, using the wall thickness in the traditional settlements of the island. Floors in the new hotel are of cement –together with the black stones in the walls they form a dialogue with the island’s unique geological strata.

  • Status Completed
  • Year 2007 - 2010
  • Location Santorini, Cyclades
  • Collaborators Divercity architects
  • Photos

    Erieta Attali

  • Video Εdit56

Ξενοδοχείο Santorini Grace

Πώς θα μπορούσε κανείς να ανανεώσει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική σε ένα μοναδικό τοπίο, στο Ημεροβίγλι, με θέα την καλντέρα; Στο Santorini Grace Hotel έχουμε επιχειρήσει μια μοντέρνα ερμηνεία παραδοσιακών στοιχείων: Έχουμε αποφύγει τη χρήση θόλων που τυπικά επαναλαμβάνονται στο νησί και έχουμε επιλέξει επίπεδα δώματα με περιγράμματα τεθλασμένα σε κάτοψη που ακολουθούν τη γεωμετρία των υψομετρικών γραμμών. Το εστιατόριο το οποίο βρίσκεται στη στάθμη της πισίνας διαθέτει ένα εξωτερικά χονδρό τοίχο με κωνικά παράθυρα και περικλείει ένα εσωτερικό το οποίο όντας μαύρο και με τις πρισματικές του επιφάνειες αναφέρεται στους χαρακτηριστικούς βράχους της πλαγιάς. Ορισμένα από τα δωμάτια αποκτούν στην πρόσοψη τους μια επιφάνεια από τις γνωστές ηφαιστιογενείς πέτρες χτισμένες με τέτοιο τρόπο ώστε τα μεγεθυσμένα κενά μεταξύ τους να επιτρέπουν το πέρασμα του φωτός σε δέσμες. Όλη η επίπλωση των δωματίων εντοιχίζεται σε ένα παχύ τοίχο, μια αναφορά στην υπόσκαφη αρχιτεκτονική του νησιού. Τα δάπεδα του νέου ξενοδοχείου από τσιμεντοκονίες μαζί με τις μαύρες και κόκκινες πέτρες των τοίχων συνδιαλέγονται με τη μοναδική στρωματογραφία της γεωλογικής τομής του εδάφους της Σαντορίνης.

  • Κατάσταση Ολοκληρωμένο
  • Χρονολογία 2007 - 2010
  • Τοποθεσία Σαντορίνη, Κυκλάδες
  • Συνεργάτες Αρχιτεκτονικό γραφείο Divercity
  • Φωτογραφίες

    Εριέτα Αττάλη

  • Βίντεο Εdit56